2021-04-26 13:03:47• hírek • Agerpres

Cîmpeanu: A tanulók noninvazív tesztelését kértem az egészségügyi minisztertől

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter hétfőn úgy nyilatkozott, hogy arra kérte a miniszterközi bizottságot és az egészségügyi minisztert, tegyék lehetővé a noninvazív tesztelést az iskolákban. Az oktatási tárca vezetője szerint ezt még a tanulók iskolába való visszatérése előtt meg kell valósítani.

Cîmpeanu azzal érvelt a parlamentben tett nyilatkozatában, hogy egyre több európai államban folyamodnak a diákok noninvazív teszteléséhez. Legutóbb Olaszország vezette be ezt az eljárást, amelyet Németországban, Ausztriában, Franciaországban is alkalmaznak. A noninvazív teszteket olyan tanulók esetében alkalmazzák, akik tüneteket mutatnak, vagy kapcsolatba kerültek fertőzöttekkel.

A noninvazív teszt eredményét utólag PCR-teszttel teszik hivatalossá. Ez a módszer nagyon hatékony eszköznek bizonyul az iskolai egészségügyi biztonság szolgálatában - magyarázta a miniszter.

A noninvazív tesztek alkalmazásának metodológiáját még nem hagyta jóvá az Országos Közegészségügyi Intézet, az egészségügyi tárca vezetője azonban reményét fejezte ki, hogy az INSP 'fontolóra veszi ezt a lehetőséget'.

Hozzátette, azt tartja ideálisnak, ha még a tanulók iskolába való visszatérése előtt sort tudnának keríteni erre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: